Zalakarosi Sakksikerek 2017

Május 18-26. között rendezték meg a XXXVI. Zalakarosi Sakkfesztivált. A torna nem csak az „A” csoport mezőnyének erőssége miatt említésre méltó, hanem mert a verseny keretein belül rendezték meg a Magyar Férfi és Női Bajnokságot, és a Magyar U20-as Fiú és Lány Bajnokságot is. A 18 országból közel 300-an mérettették meg magukat Magyarország legerősebb nemzetközti sakkversenyén.

Terbe Julianna és Csíki Endre az „A”, míg Terbe Zsuzsanna és Radnai Ádám a „B” csoportban indultak, mégpedig sikerekkel.

Terbe Zsuzsanna

Terbe Zsuzsanna

Az „A” csoportban 119 fő indult, amiből több mint 30 játékos Nagymester; több mint 40 játékos Nemzetközi mester! Itt zajlott (az érdekeltségünk szerint) a Magyar Női Bajnokság és a Férfi U20-as Bajnokság. Juli erős hajrával az 5. helyen végzett, megelőzve női válogatott konkurenciáját is. Endre 11 évesen! a 6. helyen végzett. A baptista tehetség erősen rajtolt, kiegyensúlyozottan játszott magasabb élős ellenfelei ellen. Nem is véletlen, hogy újabb 25 ponttal gyarapította értékszámát, amivel saját korosztályát vezeti Magyarországon, a világon pedig már a 12.!

Radnai Ádám

Radnai Ádám

A „B” csoportban 2400 értékszám alatti versenyzők indulhattak, azonban így is akadt bőven a mezőnyben Nemzetközi- és FIDE mester, játszott női Nagymester is. A csoport külön versenyszáma Női U20-as Bajnokság volt, ahol Zsuzsinak sikerült megszerezni az országos bajnoki címet! Ezzel kivívta magának azt a jogot, hogy játszhat az Olaszországban megrendezésre kerülő Világbajnokságon. Zsuzsi szinte végig vezette a szoros küzdelmet, a nagy létszámú mezőnyben a lányok össze sem kerültek, de a hajrát Zsuzsi bírta a legjobban. Ádám közepes teljesítménnyel 9-ből 6 ponttal végzett. Természetesen a lányok készülésében és a mérkőzések elemzésében mindig készségesen segített.

Gratulálunk mindenkinek és további sikereket kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?